2019. december 22., vasárnap

Királydinnye.../5mag/............. NÖV.-773 - Jelenlegi ára: 550 Ft


"Tribulus Terrestris"
Termőhely: A fölgolyó egész területén elterjedt növény. Szereti a meleg, száraz, homokos talajt.
Gyűjtése: A szúrós termést kell gyűjteni, ezért védőkesztyű használata ajánlott. Érdemes a növény kiszáradása előtt "szüretelni".
A tribulus egy gyógynövény, ami potenciális "proszexuális" hatásának köszönheti népszerűségét - ez a szexuális teljesítőképesség fokozását jelenti a férfiak esetében és a libidó stimulálását mindkét nemnél. Manapság a teljesítménynövelő kiegészítők táborához csatlakozott, mivel növeli a természetes tesztoszteron szintet - ezzel együtt pedig népszerűségét is a sportolók, súlyemelők, és idősebb emberek körében.
Miért használják a sportolók a tribulus terrestrist?
A tribulus széleskörű népszerűségét azóta szerezte a sportolók között, mióta a szteroidokat betiltották az olimpiákon és a nemzetközi versenyeken, és így anélkül kell növelni a tesztoszteron szintet, hogy mesterségesen stimulálnák a hormonszinteket. Ahogy a tribulus híre és hatásai kiszivárogtak, gyorsan elterjedt. Még ha az "izom-és erőnövelő hatásra" vonatkozó kutatások lassan is haladnak, a tribulusról még mindig azt tartják, hogy közvetve növeli a tesztoszteron szintet, ami sovány izomtömeg növekedéshez vezet, így tartva magát a sportolók által használt kiegészítők élmezőnyében.
Hogyan segíti elő az izomtömeg növekedést és regenerálódást?
Növeli a természetes tesztoszteron termelést anélkül, hogy mesterségesen stimulálná a hormonszinteket, így segítve az izomtömeg növekedést
Hogyan járul hozzá a hosszú élethez?
Növeli a férfiak potenciáját és potenciálisan hatásos az impotencia és a sterilitás ellen
Egészségügyi előnyei
A tribulus terrestris hiánytünetei
Nincsenek ismert hiánytünetei.
Felhasználási lehetőségek
Kutatások alapján a tribulus terrestris a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
Erekciós problémák
Sterilitás
Alacsony libidó
Alacsony energiaszint
Vese-és májbetegségek (főleg kövek)
Részletes ismertetés
További tudnivalók
A Tribulus terrestrist nem igazán ismerte a nyugati világ napjainkig, amikor is a keleti atléták egyik "titkos fegyvereként" bukkant fel. Az elmúlt évszázadok során "proszexuális" anyagként használták orvosi célokra, hogy kezeljék az impotenciát, és az ősi Ayurvédikus gyógyászatban, a görög gyógyászatban és a kínaiak gyógyászatban is fiatalítószerként használták, leginkább vízhajtó tulajdonsága folytán.
Bár a kutatások elég szegényesek e téren, továbbra se csökkent népszerűsége az erőatléták és testépítők körében, a tesztoszteronszint természetes úton történő növelése érdekében.
Természetes tesztoszteron termelés
Sajnos nagyjából úgy 40 éves kor után az öregedés természetes folyamata hatással van szexuális teljesítőképességünkre és a vágyra, és számos fiziológiai változást idéz elő testünkben. Szervezetünk működése lelassul, és kevesebb hormont termel, ami a tesztoszteronszint jelentős csökkenését okozhatja - ez a hormon befolyásolja a férfi és női szexuális aktivitást.
A jelek szerint a tribulus növeli az agyalapi mirigy luteinizáló hormon szintjét (röviden, LH), ami a tesztoszteronszint szabályozásáért felelős. Pontosabban, az LH viszi az üzenetet a testnek, hogy növelje a természetes tesztoszterontermelést - így növelve a férfiakban a szexuális aktivitást. Elméletileg a tribulussal történő kiegészítés növelheti tehát a tesztoszteronszintünket, ami pedig a test izomnövelő képességét növelheti.
Bár egy kutatás 30%-os tesztoszteronszint növekedést mutatott ki 750 gramm tribulustól, nincsen az izom-ill. erőnövekedést alátámasztó dokumentált adat. Egy másik kutatás a luteinizáló hormon 72%-os növekedését és 41%-os tesztoszteronszint növekedést mutatott ki. Ugyanakkor itt sem dokumentáltak erő-ill. izomtömeg növekedést.
Szexuális teljesítőképesség.
A tribulusnak kimondott hatása van a szexuális funkciókra: klinikai kísérletek világosan kimutatták, hogy növeli a libidót és stimuláló hatása is van, növelve a szexuális teljesítőképességet férfiak és nők esetében egyaránt. Igazság szerint ezt a növényt évszázadok óta a szexuális teljesítmény fokozására használják, és kutatások igazolják, hogy csökkenti a sterilitást a nők és az impotenciát a férfiak esetében, valamint a libidócsökkenést mindkét nem esetében. Egy kutatás tesztoszteronszint növekedést és 71%-os libidónövekedést és szexuális reflexnövekedést mutatott ki olyan esetben, mikor teljes libidócsökkenés volt korábban.
Szintén jelentős volt a mellékhatások hiánya a szexuális hormonok mesterséges stimulációja után, pl. anabolikus szteroid használat után. Néhány kutató szerint a tribulus használata jóval ígéretesebb, mivel egyensúlyban tartja a hormonszinteket.
Egyéb előnyök
Bár a kísérletek eddig csak állatokra korlátozódtak, néhány tudós végzett klinikai kutatásokat, melyek alapján a tribulus csökkenti a koleszterinszintet, segítik a máj működését, a vizeletkiválasztást, és a szív-és érrendszert, sőt, még a hangulatot is fokozza. A legújabb kutatások egyike, melyet indiai kutatók végeztek 1993-ban, 45%-os általános hangulatjavulást mutatott ki azoknál, akik elveszítették az általános érdeklődésüket az élet dolgai iránt, és fáradtságot éreznek.
Egy másik lehetséges előnye az, hogy gyenge vízhajtóként segít abban, hogy a víz távozzon a testünkből. Erre a célra már évszázadok óta használják, mivel képes "kitisztítani" vagy megfiatalítani testünket, valamint biztonságos és hatásos is egyben.
Mi az igazság?
Bár az anekdoták eme gyógynövény tesztoszteronszint termelésre vonatkozó hatásáról igen pozitív hangvételűek, a kutatások még nem erősítették meg ezt az optimista álláspontot. Ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk férfiak esetében a szexuális életre, impotenciára, sterilitásra, illetve mindkét nem esetében a libidóra gyakorolt hatását. Ezek a tények nyilvánvalóvá teszik, hogy ez a növény jó hatással lehet "házaséletünkre" - megnöveli a szexuális étvágyat férfiak és nők esetében egyaránt.
Felhasználási javaslatok:
Mennyiség:
Néhány kutató 250-750 mg (40% furostanol szaponinra standardizált) tribulust ajánl, míg mások nagyobb, 750-1250 mg-os mennyiséget javasolnak naponta. Bár még nem teljesen világos, hogy mi az "optimális" felhasználás mértéke, a bizonyítékok alapján napi 750 mg bevitele pozitív eredményre vezethet.
Időzítés
A Tribulus terrestrist étkezésekkel együtt, naponta több részletben ajánlott fogyasztani.
Tipp:
A kutatók javasolják a ciklizálást a tribulus szedésénél. Egy tipikus ciklus 6-8 hét használatból és 2-4 hét szüneteltetésből áll.
A Tribulus Terrestris szinergistái
Néhány kutató javaslata alapján a DHEA és egy androstenedion-típusú kiegészítő szignifikánsan növelheti tesztoszterontermelést növelő hatását. Tartsuk azonban észben, hogy ezek hormon prekurzorok, és direkt módon hatnak a tesztoszteron szintre, míg a tribulus indirekt módon teszi ezt, így kevesebb mellékhatást okoz - már ha okoz ilyet egyáltalán.
Néhány kutató azt javasolja, hogy a tribulust androstenedion-szerű kiegészítők használatát követően szedjük, hogy helyreállítsuk a csökkent libidót ill. a test természetes tesztoszterontermelő képességét, ami lecsökken az androgén termékek használatát követően.
Biztonsági tudnivalók:
Terhesség és szoptatás esetén a tribulus terrestris nem javallott.
Prosztata megnagyobbodásban szenvedő férfiak semmi olyan jellegű terméket nem szedhetnek, ami tesztoszteronszint növelő hatással rendelkezik.
Néhányan gyomorpanaszokról számoltak be szedése esetén.
A Tribulus Terrestris mérgező hatása:
Nagyon alacsony.
Tiltások és korlátozások:
Nem dokumentáltak. Bár egyes olcsóbb termékekben mutattak már ki olyan, a gyártás során gondatlanságból, vagy szándékosan belekerült "szennyeződést", ami elviekben vezethetett volna doppingvétséghez. Másrészt, ha igazak az in-vitro kutatási eredmények, akkor a tribulus befolyásolhatja a hormonszinteket, viszont arra vonatkozó kutatások nem ismertek, hogy ez a változás adott esetben megváltoztathatja-e a hormonok arányát is, ilymódon indirekt doppingvétség gyanújába keverve a felhasználót. Aki 101%-os biztonságra törekszik, az versenyzéskor nem erőlteti a tribulus készítményeket.
EGY KIS BEMUTATÓ A NÖVÉNYRŐL:
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2020-01-11 23:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése